Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE AGREMENT
Bichon Bolognese
Bichon Frisee
Bichon Havanez
Bichon Maltese
Bulldog Francez
Caniche
Cavalier King Charles Spaniel
Chihuahua
Lhassa Apso
Pekingese Imperial
Pinscher Pitic
Pomeranian
Pug Carlino Mops
Shih Tzu
Spitz Japonez
Teckel
Westie
York Shire Terrier
Caniche
 

CANISA PROPRIE - 0744.348.950

ŢARA DE ORIGINE:
Franţa

NUME ORIGINAL:
Caniche

White Standard Poodle. Foarte bine echilibrat. Elegant. Suplu, cu pielea pigmentată. Alură vioaie, iute.
Această rasă franceză, cu mult timp în urmă folosită la vânătoarea de raţe a fost poreclită iniţial ?chien a cane? sau ?canichon? (vânător de raţe). Poodle este forma scurtă de la Pudelhund, cuvânt compus de origine germană care înseamnă pudeln-ud, Hund (câine). Conform spuselor Contelui de Buffon, rasa Poodle vine din Africa: el este descendent al rasei Barbet de tip nord-african, adus în Peninsula Iberică de către arabi unde se pare a fost încrucişat cu Portuguese Water Dog. Din Iberia , rasa s-a răspândit în toată Europa după ce şi-a format rădăcini în Franţa. Ca rezultat, în 1936 FCI a recunoscut oficial Franţa ca fiind ţara de origine a rasei Poodle. În acelaşi an a fost prezentat un standard al rasei, iar în 1922 a fost format primul club Poodle. Folosit iniţial la vânătoarea păsărilor de apă, Poodle a trăit alături de doamne nobile în timpul lui Louis al XIV-lea, a fost alintat în timpul lui Louis al XV-lea şi a apărut ca miniatură în manuscrise în timpul lui Louis al XVI-lea. Rasa Poodle se împarte în patru categorii în funcţie de talie, iar Standard Poodle a fost uitat în favoarea categoriilor de talie mai mică (Miniature sau Toy). Popularitatea rasei a atins apogeul în secolele 19 şi 20. Capabil să se adapteze oricărui stil de viaţă (fie în acţiuni de vânătoare sau ca simplu companion), Poodle a devenit în curând cel mai cunoscut animal de companie. Din nefericire, această nebunie a dus la o creştere a numărului de exemplare în detrimentul calităţii. Din acest motiv, cei care îşi doresc să aibă un Poodle ar trebui să fie precauţi. 

Caracter, aptitudini şi dresaj.
Activ, atletic, vesel şi inteligent, prietenosul Poodle este încântător. Loialitatea sa este legendară, dar poate deveni posesiv. Sociabil şi plăcut este un animal de companie minunat. Păstrând instinctele de vânător ale strămoşilor lui este un abil înnotător, cu un simţ olfactiv foarte dezvoltat. Dacă nu este bine dresat comportamentul său poate deveni dificil.

Îngrijire şi comportament.
Se simte în largul său atât în zona rurală, cât şi în oraş. Detestă să fie lăsat singur. Este foarte curat, dar necesită periere zilnică şi descurcare a blăniţei, precum şi îmbăiere o dată sau de două ori pe lună. Urechile necesită o atenţie deosebită şi are nevoie de toaltare la fiecare două luni. Există diferite coafuri: Continentală (sau Leu), Kennel (blana este tăiată la aceeaşi dimensiune pe toată suprafaţa corpului), English Saddle (cu brăţară la picior) şi Puppy (Continental de tip cu pantalonaşi). Poodle nu năpârlesc.

- câine de companie.

CAP:
purtat cu demnitate, drept, proporţional cu corpul. Craniu puternic. Punte occipitală pronunţată. Stop nu foarte pronunţat. Punte nazală dreaptă. Buze foarte strânse. Trufă asortată robei.

OCHI:
alungiţi,uşor apropiaţi. Negri sau căprui închis, în funcţie de culoarea robei.

URECHI:
foarte lungi, lăsate de-a lungul obrajilor, vârfurile lor ating colţul buzelor când sunt deschise. Acoperite cu păr moale, foarte lung.

CORP:
Mai mult lung decât înalt. Gât puternic, uşor arcuit. Fără bărbiţă. Piepul bine reliefat. Spate dezvoltat, musculatură fermă. Bine legat. Crupă rotundă.

MEMBRE:
cu osatură bine dezvoltată, musculoase. Degete mici, scurte, ovale, arcuite şi unghii de diferite culori.

COADA:
ridicată, acoperită o treime sau jumătate cu franjuri lungi, ondulate.În stare naturală are înfăţişarea unei sfori. În acţiune, uşor înclinată.

ROBA:
Ondulată: abundentă, mătăsoasă, deasă, uniformă ca întindere, cu bucle regulate.
Dreaptă: abundentă, moale, deasă. Formând şuviţe bine definite de lungime egală.Trebuie să aibă cel puţin 20 cm lungime.

CULOARE:
negru, alb, maro, gri şi apricot intens.

TALIE:
Standard Poodle 45-60cm.
Mediu 35-45 cm.
Miniature 28-35 cm.
Toy mai puţin de 28 cm.

GREUTATE:
Standard Poodle: aprox. 22 kg.
Medium Poodle: aprox. 12 kg.
Miniature Poodle: aprox. 7 kg.
Toy Poodle: mai puţin de 7 kg.

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950