Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE AGREMENT
Bichon Bolognese
Bichon Frisee
Bichon Havanez
Bichon Maltese
Bulldog Francez
Caniche
Cavalier King Charles Spaniel
Chihuahua
Lhassa Apso
Pekingese Imperial
Pinscher Pitic
Pomeranian
Pug Carlino Mops
Shih Tzu
Spitz Japonez
Teckel
Westie
York Shire Terrier
Chihuahua
 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

ŢARA DE ORIGINE
Mexic

ORIGINE
Recunoscut in toata lumea ca fiind cel mai mic caine dintre toate rasele existente, asupra originii lui sunt mai multe pareri. Astfel, American Kennel Club sustine ca leaganul acestei rase este Mexic, si ca actualul Chihuahua ar proveni din incrucisarea intre micul Caine Golas Chinezesc si Techichi, o varietate locala de caine indigen. In secolul al 16-lea, preotul franciscan Sahagun mentioneaza in scrierile sale despre azteci, printre rasele de caini domestici, si existenta unui mic caine galben, foarte asemanator cu Chihuahua. Numeroase oseminte si statuete reprezentand acesti caini, gasite in morminte, atesta ca ei jucau un rol important in viata religioasa a aztecilor. Se pare ca acesti caini erau sacrificati de preotii azteci pentru ca ei sa conduca sufletele mortilor in lumea cealalta. Chihuahua a patruns in America de-abia in secolul 19, adus de turistii americani. In 1923 a fost fondat Clubul American Chihuahua, datorita crescatorilor americani, care prin selectii severe si ingrijite, au obtinut exemplarele actuale, cu normele stabilite de AKC. Desi mai putin cunoscut in Europa, Chihuahua apartine uneia dintre cele mai interesante si atragatoare rase.

Caracter, aptitudini şi dresaj
Este un caine foarte inteligent, cu miscari iuti, deosebit de curajos si agresiv cu cainii mai mari ca el si cu orice intrus, foarte atasat de stapan si casa, credincios, vioi si energic, foarte vigilent. Rezistent, se acomodeaza pretutindeni si suporta climatul cel mai aspru.
Caine de talie foarte mica; are corpul bine modelat si destul de solid.

Întreţinere şi utilizare
Este prin excelenta un caine de apartament, un vigilent paznic.

CAP
Capul ii da acestui caine o infatisare cu totul deosebita. Frumusetea lui se bazeaza pe corectitudinea formei: rotund ca un mar, cu falci fine si stop accentuat, cu nasul scurt si putin ascutit, pigmentat in concordanta cu blana, botul de lungime mijlocie.

OCHII
Ochii foarte stralucitori, mari, bine distantati,putin proeminenti, de culoarea blanii respective.

URECHILE
Urechile mari si foarte departate, de forma "liliac", purtate drept cand animalul este in miscare si aplecate usor lateral cand animalul este in repaus,

CORPUL
Maxilarele subtiri cu dinti regulati, gat mai lung decat inalt, de forma cilindrica, da cainelui o alura zvelta si gratioasa. Pieptul este bine dezvoltat, inalt si rotund, spatele drept, umerii fini.

PICIOARELE
Picioarele sunt delicate, cele din fata, de inaltime medie si drepte, se admit a fi putin curbate, cele din spate musculoase, cu jaretii distantati intre ei.

COADA
Coada de lungime mijlocie, purtata rulat pe spate sau usor lateral, este acoperita cu par la fel de des si scurt ca pe restul corpului.

ROBA
Sunt doua varietati: cu par lung si cu par scurt. Varietatea cu par lung si ondulat este foarte rara; mai numeroasa este varietatea cu par scurt si lucios, bine lipit de corp. Aceasta are la gat un mic guler din par putin mai rar decat pe restul corpului. La varietatea cu par lung, acesta este moale, plat sau ondulat, cu puf moale, mai lung pe coapse si pe gat unde formeaza un guler mare; are franjuri bogate pe urechi si pe coada.

CULOAREA
Toate culorile si orice amestec de culori: aramiu, cafeniu, vargat, alb, crem, argintiu, negru-rosu, negru.

INALTIME
Mascul 15 - 23 cm;
Femela 15 - 23 cm

GREUTATE
Mascul 1 - 2 kg;
Femela 1 - 2 kg

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950