Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE AGREMENT
Bichon Bolognese
Bichon Frisee
Bichon Havanez
Bichon Maltese
Bulldog Francez
Caniche
Cavalier King Charles Spaniel
Chihuahua
Lhassa Apso
Pekingese Imperial
Pinscher Pitic
Pomeranian
Pug Carlino Mops
Shih Tzu
Spitz Japonez
Teckel
Westie
York Shire Terrier
Lhassa Apso
 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

ŢARA DE ORIGINE
Tibet, Marea Britanie

Robust, vioi, curajos şi mereu "în priză", acest câine cu aspect preţios este sigur pe sine, în ciuda gabaritului redus, şi un pic cam încăpăţânat. Calm, afectuos, inteligent şi atent cu copiii, el poate fi un tovarăş afectuos şi docil, dar niciodată servil.
Odinioară proprietate exclusivă a prelaţilor şi a nobililor, Lhassa Apso îndeplinea rolul de păzitor al templelor şi al mânăstirilor tibetane. Totodată, acest câine era recunoscut ca aducător de noroc. Se credea că, după moarte, sufletul omului pătrunde în corpul animalului, motiv pentru care, acesta era considerat sacru. Rasa îşi datorează numele capitalei Tibetului - Lhassa, "apso" semnificând "câine-santinelă care latră" sau, după unii autori, un fel de capră tibetană. De când Dalai Lama a oferit asemenea exemplare canine drept cadou diplomaţilor, Lhassa Apso s-a răspândit în întreaga lume, devenind una dintre cele mai populare rase de câini de companie.

Caracter, aptitudini şi dresaj
Educaţia acestui câine nu ridică probleme speciale, totuşi el nu va respecta decât "indicaţiile" celui pe care îl acceptă ca stăpân. Are o intuiţie remarcabilă, drept pentru care nu-i va fi greu deloc să detecteze ceea ce nu vă face plăcere sau, dimpotrivă, să vă intre în graţii. În schimb, îşi va păstra mereu viu spiritul de independenţă, pe care nu are nici un rost să încercaţi să-l diminuaţi: aceasta este personalitatea sa!

Morfologia acestui câine cu o robă impresionantă a fost determinată de condiţiile ecologice specifice zonei de provenienţă (podişul tibetan) şi anume: altitudinea ce depăşeşte 4000 de metri, temperaturile extreme şi lipsa ploii. Silueta sa, departe de a fi una comună, nu reprezintă totuşi o apariţie senzaţională. În realitate, el este mult mai atrăgător decât în ilustraţiile care îl înfăţişează pe podium, în expoziţii, deoarece temperamentul său este deosebit de spontan. Câine de talie mică, Lhassa nu depăşeşte greutatea de 7-8 kg. Corpul este mai mult lung decât înalt, bine proporţionat şi compact. Capul, de mărime medie, este garnisit cu barbă şi mustăţi stufoase. Ochii sunt de culoare închisă, nici bulbucaţi, nici înfundaţi în orbite. Urechile, atârnânde, sunt acoperite de smocuri abundente de blană. De altfel, elementul reprezentativ al rasei îl constituie splendida robă. Frumuseţea acesteia depinde în mare măsură de forma fizică şi psihică a animalului. Firele de păr trebuie să fie lungi, dese şi drepte. O blană lânoasă, mătăsoasă sau ondulată nu este acceptată de standard. Culorile cele mai frecvent întâlnite sunt roşcat şi gri, dar şi combinaţiile de nuanţe distincte, deseori cu marcaje albe, sau negru sau alb, în întregime. La mare preţ este culoarea aurie.

Deoarece funcţia tradiţională de gardian presupunea un caracter ferm, independent, precum şi siguranţă de sine, aceste trăsături sunt şi astăzi definitorii pentru Lhassa Apso. Suspiciunea faţă de străini fiind o calitate preţuită de către tibetani, nu este de mirare că acest câine are un comportament rezervat faţă de necunoscuţi. Cu cei apropiaţi, însă, el este extrem de sensibil şi de afectuos. Recunoaşte un singur stăpân, căruia îi rămâne pe deplin devotat. Nu-şi pierde niciodată sângele rece şi se adaptează oricărei situaţii cu aceeaşi demnitate înnăscută.

Lhassa Apso se descurcă destul de bine în apartament, dar, sportiv cum e din fire, e mult mai indicat să aibă la dispoziţie spaţii largi în care să se desfăşoare. Nu latră prea mult, suficient, însă, cât să dea semnalul de alarmă. Se simte bine alături de copii, atât timp cât cei mici nu-l vor trata ca pe o jucărie de pluş de care, atunci când te plictiseşti, te desparţi. În mod normal, nu este imprevizibil şi nu face scene de gelozie. Este suficient să-l iubeşti şi să-l respecţi, pentru a-ţi răspunde în aceeaşi manieră.

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950