Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE COMPANIE
Chow-Chow
Cocker Spaniel American
Cocker Spaniel Englezesc
Dalmatian
Golden Retriever
Husky Siberian
Labrador Retriever
Malamut de Alaska
Ogar Afgan
Samoyede
Setter Englez
Setter Gordon
Setter Irlandez
Cocker Spaniel Englezesc
 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

ŢARA DE ORIGINE
Marea Britanie

NUME ORIGINAL
English Cocker Spaniel

ALTE NUME
Cocker Spaniel, Cocker englez

Puternic. Elegant. Ansamblu compact, armonios. Alură degajată.
Cockerul englez este descendent al unui Spaniel care a locuit în Marea Britanie din secolul al XIV-lea, utilizat la vânătoarea de păsări(?spaniel? provine de la cuvântul ?espainholz?, formă derivată a termenului ?epaignir? din franceza veche, care înseamnă ?a sta culcat?, care caracterizează exact modul în care aportează câinele). Cockerul englez a fost creat de crescătorii britanici. În secolul al XVIII-lea el a fost utilizat la vânătoarea de sitari. Un aport de sânge de English Toy Spaniel a fost adus iar noua rasă a fost oficial recunoscută în 1883. cockerul englez a fost importat în Franţa şi în Statele Unite aproximativ în acelaşi timp. Clubul de Spanieli a fost fondat în 1898. În prezent, această rasă foarte populară(cea mai cunoscută şi mai răspândită dintre toţi spanielii) este considerată mai presus de toate un câine de companie model.

Caracter, aptitudini speciale şi dresaj
Viguros, foarte activ, tenace şi plin de viaţă, Cockerul englez este adaptat vânatului cu pene şi blană, mai ales la vânătoarea pe teren dificil. Nu se fereşte de mărăciniş, iar cu mirosul său foarte dezvoltat acoperă terenul la 10-15 metri depărtare faţă de vânător. După ce indică vânatul, se repede la el şi îşi foloseşte vocea în timp ce îl descoperă. Acest câine a fost larg utilizat la vânătoarea de iepuri. Este un bun aportor, dar câteodată are dificultate la purtarea vânatului în bot, în ape adânci. Vesel, jucăuş, exuberant şi plin de viaţă, el este un animal încăpăţânat şi independent, dar de asemenea afectuos şi blând. Este un câine de companie încântător.

Întreţinere şi utilizare
Poate trăi într-un apartament, dar necesită plimbări lungi, zilnice. Trebuie periat şi pieptănat de două ori pe săptămână şi toaletat de două sau de trei ori pe an. Urechile sale trebuie verificate periodic.

-câine de vânătoare.
-câine de companie.

CAPUL
Lung. Craniu bine dezvoltat, cizelat. Stop marcat. Bot rectangular. Maxilare puternice. Trufă lată.

OCHII
De culoare brun sau chihlimbariu, în funcţie de nuanţa robei.

URECHILE
Prinse jos, în formă de lob, fine. Formează franjuri lungi, drepte, mătăsoase.

CORPUL
Constituţie îndesată, rectangulară. Gât moderat de lung, musculos, fără salbă. Piept bine dezvoltat cu coaste bine arcuite. Zonă renală scurtă şi lată. Crupă lată, bine muscularizată.

MEMBRELE
Scurte, cu osatură bine dezvoltată, labe rotunde, ferme şi cuzineţi plantari groşi.

COADA
Prinsă jos şi purtată la nivel orizontal cu solul, niciodată ridicată. În mod obişnuit se cupează, şi în acţiune este constant agitată.

ROBA
Dreaptă, mătăsoasă, niciodată sârmoasă sau ondulată, nu prea groasă şi niciodată buclată. Formează franjuri pe membre şi trunchi.

CULOAREA
Culori diverse. În cazul varietăţii cu robă unicoloră, albul este admis doar pe piept.

ÎNĂLŢIME
Mascul: 39-41 cm.
Femelă: 38-39 cm.

GREUTATE
12-14,5 kg.

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950