Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE COMPANIE
Chow-Chow
Cocker Spaniel American
Cocker Spaniel Englezesc
Dalmatian
Golden Retriever
Husky Siberian
Labrador Retriever
Malamut de Alaska
Ogar Afgan
Samoyede
Setter Englez
Setter Gordon
Setter Irlandez
Dalmatian
 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

ŢARA DE ORIGINE
Slovenia

ORIGINE
Exista o mare disputa referitor la originea exacta a Dalmatienilor, dar toti istoricii sunt de accord cu faptul ca aceasta este o rasa foarte veche.
Multi istorici cred ca aceasta rasa a ajuns in Europa venind din Egipt, prin Orientul Apropiat si Turcia. A patruns mai intai in Grecia si apoi pe coasta Dalmata a Marii Adriatice, unde a fost crescuta si selectionata pana s-a format Dalmatianul de astazi.
Alti istorici cred insa ca, desi standardul acestei rase este iugoslav, rasa nu provine din Dalmatia, ci descinde din Bracul de Bengal, fiind un metis de Pointer Istrian si Bull-Terrier.
Se pare totusi ca prima varianta este corecta, aceasta teorie fiind sustinuta atat de faptul ca exista urme a rasei pe basoreliefuri din Egipt si pe fresce elene, cat si de unele documente din 1374 ce atesta existenta rasei in Dubrovnic inca din Evul Mediu. In acea vreme Dalmatianul era utilizat pentru aret.
Rasa s-a raspandit mult in anii 1800, Dalmatienii fiind utilizati de data aceasta ca si caini de atelaj deoarece ei au o afinitate pentru cai.
Erau deschizatorii de drum, dand la o parte alte animale si facand loc sa treca caruta trasa de cai. In jurul focului unde era intotdeauna multa agitatie si activitate, Dalmatienii ajutau sa linisteasca caii si sa stea de paza.
In trecut Dalmatienii au avut multe intrebuintari: mascota pentru pompieri, santinela in razboi, caine de circ, caine de vanatoare si caine de paza.
In urma prezentarii filmului de desene animate 101 Dalmatieni, celebrul Walt Disney a renascut interesul pentru acest caine, dandu-i locul ce i se cuvine.

Caracter, aptitudini speciale şi dresaj
Au fost crescuti si selectionati sa alerge langa carutele trase de cai, astfel ca ei sunt foarte rezistenti si plini de energie.
Nu le place sa stea toata ziua fara sa aiba nimic de facut, pur si simplu se plictisesc.
Sunt foarte jucausi, veseli, loiali si chiar plini de umor.
Au in permanenta nevoie de o prezenta umana altfel intra in depresie, astfel ca Dalmatienii nu sunt adaptati pentru viata in curte.
Au o memorie excelenta si pot tine minte multi ani de zile orice rau care li s-a facut.
Le place sa se joace cu copiii, insa nu este foarte indicat sa ramana singuri cu acestia deoarece sunt prea zburdalnici.
Se adapteaza la viata in apartament dar raman in continuare foarte activi. Datorita blanii scurte, ei sunt frigurosi.
Sunt foarte curati - se spune chiar ca evita baltile cu noroi pentru a nu se murdari.
Se inteleg bine cu alte animale de casa desi pot fi destul de agresivi cu animale straine. Masculii de obicei nu accepta alti caini masculi in casa lor.
Sunt inteligenti dar si incapatanati astfel ca dresajul lor nu este foarte usor, dar, cu un dresaj corect ei pot deveni extrem de ascultatori.
Este necesara socializarea lor de mici pentru a evita sa devina agresivi.

Întreţinere şi utilizare
Cu aspectul lui nobil, cu blana splendida, unica, este un animal de lux, dar si foarte bun insotitor si un bun paznic al casei. In America este folosit ca un excelent caine de politie.

CARACTERISTICI
Caine cu aspect spectaculos, elegant, activ si robust, bine proportionat, deschis si sociabil, niciodata timid sau neincrezator, nici fricos si nici agresiv.
Caine echilibrat, puternic, musculos, cu linii simetrice, robust, fara a fi greoi, cu capul destul de lung, craniul plat si mai lat intre urechi, botul lung si puternic, nasul bine dezvoltat, de culoarea petelor respective ale blanii - negru sau brun.
Simetric in structura, nu este nici greoi, nici grosolan, si, in calitatea de "caine de trasura", este rezistent si rapid.
Raportul dintre lungimea corpului si inaltimea la greaban este de 10:9; raportul dintre lungimea craniului si lungimea botului este de 1:1.
Miscarea este usoara si puternica, ritmica, cu pas lung si o buna propulsie la partea posterioara.
Gatul este suplu, usor curbat, trupul viguros, piptul adanc, nu prea lat, spatele solid, salele puternice si musculoase, usor curbate, umerii oblici, cu musculatura buna.

MEMBRELE
Picioarele anterioare sunt drepte, puternice, cu osatura solida. Cele posterioare, bine impachetate cu muschi.
Jaretul este lasat in jos, labele sunt rotunde si compacte, degetele viguros indoite, pernitele groase.
Vazute din spate, picioarele au o miscare paralela, membrele posterioare calcand pe urma celor anterioare.
Pasul scurt si miscarea dezordonata sunt incorecte.

OCHII
Ochii rotunzi, de marime mijlocie, vii si stralucitori, au de asemenea culoarea petelor blanii.

URECHILE
Urechile, cu textur fina, atasate sus, de marime mijlocie, mai late la baza, subtiindu-se la varfuri, au marginile rotunjite si atarna pe langa cap.

COADA
Coada de lungime medie, mai puternica la baza, ascutindu-se intr-un varf fin, este purtata orizontal cu o usoara curbura in sus insa niciodata rulata pe spate.

ROBA
Parul este scurt, neted, in, des, tare si lucios.

CULOAREA
Fond alb curat cu pete clare si rotunde negre sau brun-cafenii (pana la 2 saptamani puii sunt complet albi)ÎNĂLŢIME
Mascul 55 - 60 cm;
Femela 50 - 60 cm

GREUTATE
Mascul 23 - 25 kg;
Femela 20 - 25 kg

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950