Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE COMPANIE
Chow-Chow
Cocker Spaniel American
Cocker Spaniel Englezesc
Dalmatian
Golden Retriever
Husky Siberian
Labrador Retriever
Malamut de Alaska
Ogar Afgan
Samoyede
Setter Englez
Setter Gordon
Setter Irlandez
Ogar Afgan
 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

ŢARA DE ORIGINE
Afganistan

ORIGINE
Rasa de o suprema si perfecta frumusete in care farmecul fascinant al Orientului se imbina cu romantismul originii sale misterioase si ata de vechi. Originar din Afganistan, este un descendent al marelui Ogar Egiptean. Pe peretii unor grote din regiunea Balk, din nord-estul Afganistanului, s-au gasit diferite inscriptii si desene reprezentand Ogari Afgani ce existau cu 4000 de ani i.e.n. Dupa legenda, este cainele luat de Noe in arca sa. Cele mai bune exemplare ale rasei se gasesc pe muntii inalti din Afganistan, unde datorita conditiilor climaterice, blana lor trebuie sa fie bogata si deasa. Exemplarele ce cresc in campie sunt mai slabe, neavand blana atat de deasa.

Caracter, aptitudini speciale şi dresaj
Este un caine foarte inteligent, curajos, puternic, iute, rezistent la intemperii, devotat, afectuos insa nu expansiv, banuitor cu strainii. Iubeste spatiile largi si, deci, nu este indicat pentru locuinta. Ogarul afgan este un caine deosebit, cu infatisare trufasa, cu tinuta demna, cu o anumita mandrie temerara. Corpul armonios da impresia de forta si demnitate. Expresia exotica si mersul suplu, elastic si maiestuos, de un stil aparte, constituie caracteristica rasei. Demn si rezervat, cu o oarecare salbaticie. Maxilarele sunt puternice, cu dentitie completa si muscatura corecta in foarfece. Muscatura in cleste este acceptata. Umerii sunt lungi si oblici, plasati bine inapoi, musculosi, puternici, fara a fi incarcati. Membrele sunt drepte, cu osatura puternica. Privite din fata sunt in acelasi plan cu umerii, iar coatele sunt lipite de corp, fara a fi intoarse spre interior sau spre exterior. Spinarea este dreapta, de lungime moderata, bine muscularizata, coborand lin spre sale. Salele sunt drepte, late si scurte. Crestele iliace sunt prominente, iar bazinul este lat. Coastele sunt frumos arcuite, iar pieptul este adanc. Este puternic, cu genunchi bine angulati. Segmentul cuprins intre sold si jaret trebuie sa fie lung, spre deosebire de metatars, care trebuie sa fie destul de scurt. Eventualii pinteni pot fi indepartati. Miscarea, cu stil, este lina si elastica.

Întreţinere şi utilizare
Ogarul afgan este un caine sportiv. In tara sa de origine este folosit nu numai la intovarasirea transportului marfurilor, ci si ca un admirabil caine de vanatoare, mai ales la vanarea leoparzilor, a gazelelor, a cerbilor, a sacalilor si a lupilor. De asemenea, in unele regiuni este folosit si la paza turmelor, mai ales a turmelor de capre, renumitele capre de Afganistan, cunoscute prin coada lor enorma si grasa, din care locuitorii prepara un fel de unt. In Europa este folosit ca un admirabil caine de insotire si la cursele de alergare a ogarilor.

CAPUL
Craniul este lung, nu prea ingust, cu osul occipital proeminent. Botul este lung, cu maxilare puternice, iar stopul este usor marcat. Craniul, bine proportionat, poarta un smoc de par bogat si lung. Trufa este neagra, la cainii de culoare deschisa acceptandu-se si trufa de culoare cafenie.

OCHII
Bine pigmentati, sunt inchisi la culoare, fara ca cei de culoare galbena sa constituie un defect;
aproape triunghiulari, usor oblici, urcand din unghiul interior spre cel exterior.

URECHILE
Inserate jos si inapoi, sunt purtate aproape de cap, fiind acoperite cu par lung, matasos.

MEMBRELE
Labele membrelor anterioare sunt puternice si mari, atat in latime cat si in lungime, acoperite cu par lung si des, iar degetele sunt bine arcuite. Metacarpul este lung si elastic. Cuzinetii plantari sunt bine asezati pe sol. Labele membrelor posterioare sunt lungi, dar nu la fel de late ca cele ale membrelor anterioare, si acoperite cu par lung si des.

COADA
Nu prea scurta, este inserata jos, cu inel la capat; in actiune este ridicata, cu un fanion mai rar.

ROBA
Parul este lung si matasos, cu textura fina pe coaste, pe membrele anterioare si posterioare si pe flancuri. La cainii maturi, de la omoplati, pe spinare si pana la coada parul este scurt si des. Pe frunte parul este lung si formeaza un smoc matasos caracteristic. Pe bot parul este scurt. Urechile si membrele sunt acoperite de par lung si abundent. Parul trebuie lasat sa creasca natural.

CULOAREA
Toate culorile; sunt preferate culorile crem si galben auriu

ÎNĂLŢIME
Mascul 68 - 74 cm;
Femela 62 - 74 cm

GREUTATE
Mascul 25 - 30 kg;
Femela 25 - 30 kg

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950