Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE COMPANIE
Chow-Chow
Cocker Spaniel American
Cocker Spaniel Englezesc
Dalmatian
Golden Retriever
Husky Siberian
Labrador Retriever
Malamut de Alaska
Ogar Afgan
Samoyede
Setter Englez
Setter Gordon
Setter Irlandez
Setter Gordon
 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

TARA DE ORIGINE
Marea Britanie

NUME ORIGINAL
Gordon Setter

ALTE NUME
Setter scotian, Setter negru cu pete de foc

Cel mai maiestuos si mai masiv dintre Setteri. Armonios. Puternic. Miscare fluida. Alura degajata.
Gordon Setter a fost creat în Scotia, la mijlocul secolului al XVI-lea. Spre sfârsitul secolului al XVIII-lea, ducele de Gordon a ajuns la o rasa asemanatoare cu cea din prezent. Unele pareri afirma ca la obtinerea Gordon Setterului au luat parte Setterii englezi si irlandezi, Collie si Bloodhoundul. Primele exemplare ale asa numitei rase Epagneul scotian negru cu pete de foc, au fost importate în Franta în 1860. În 1923 a fost fondat Clubul de Gordon Setter. În prezent, aceasta rasa este mai putin raspândita decât celelate rase de Setteri.

Caracter, aptitudini speciale si dresaj
Foarte robust, extrem de viguros si rezistent, Gordon Setterul se poate adapta tuturor tipurilor de teren. Posesor al unui simt olfactiv excelent se distinge de Setterul englez prin robustetea structurii, prin galopul mai putin spectaculos si prin aret. Raza sa de cautare este mai limitata decât a celorlalti Setteri. Este un înotator remarcabil, cauta orice tip de vânat si stie sa aporteze. Specialitatile lui include sitarii si becatele. Calm, docil si afectuos întruchipeaza un câine de companie minunat. Necesita dresaj ferm, efectuat cu rabdare si blândete.

Întretinere si utilizare
Se adapteaza destul de bine traiului la oras. Are nevoie de spatiu si foarte multe exercitii fizice, precum si pereiere regulata si atentie regulata acordata urechilor.

-câine de vânatoare.
-câine de companie.

CAPUL
Mai înalt decât larg, cizelat. Craniu usor bombat. Stop pronuntat. Bot lung. Maxilare puternice. Buze nu prea cazute. Trufa voluminoasa.

OCHII
De culoare brun închis.

URECHILE
Prinse jos, de lungime medie, subtiri, cazute pe lânga obraji. La vârfuri formeaza franjuri lungi si matasoase.

CORPUL
Moderat de lung. Piept bine coborât, nu prea lat. Coaste bine arcuite. Spate scurt. Zona renala larga, usor arcuita.

MEMBRELE
Puternice. Labe ovale cu degete strânse si bine arcuite.

COADA
Groasa la baza, se îngusteaza treptat spre vârf. Dreapta sau lejer curbata în forma de secera, purtata la nivel orizontal cu solul. Formeaza franjuri lungi si drepte.

ROBA
Scurta si fina pe cap si fata anterioara a membrelor, iar pe restul corpului de lungime medie. Pe fata posterioara a membrelor si abdomen formeaza franjuri lungi, fine si drepte.

CULOAREA
Negru fumuriu intens, lucios cu urme ruginii, cu marcaje de culoarea focului, castaniu-roscat luminos. Sunt permise dungi subtiri, negre, pe degete, precum si dungile negre dedesubtul mandibulei. Pete de foc: doua pete deasupra ochilor, sau pe lateralele botului; doua pete mari pe piept; marcaje pe interiorul membrelor posterioare; pe membrele anterioare sunt permise marcaje de la coate pâna la labe; în jurul anusului. O mica pata alba pe piept este acceptata.

ÎNALTIME
Mascul: aproximativ 66 cm.
Femela: aproximativ 62 cm.

GREUTATE
Mascul: aproximativ 30 kg.
Femela: aproximativ 25 kg.

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950