Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE COMPANIE
Chow-Chow
Cocker Spaniel American
Cocker Spaniel Englezesc
Dalmatian
Golden Retriever
Husky Siberian
Labrador Retriever
Malamut de Alaska
Ogar Afgan
Samoyede
Setter Englez
Setter Gordon
Setter Irlandez
Setter Irlandez
 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

TARA DE ORIGINE
Irlanda

NUME ORIGINAL
Irish Setter

ALTE NUME
Setter irlandez rosu, Setter irlandez rosu cu alb

Pur-sânge al raselor de Setteri. Denota frumusete, putere, forta. Armonios construit, putin longilin.
Setterul irlandez exista în doua varietati: rosu uniform si rosu cu alb. În secolul al XIX-lea, varietatea roscata a eclipsat în mod virtual varietatea rosu cu alb, care a devenit atât de rara, încât unele persoane au considerat-o disparuta. În anii 1920 s-au facut încercari de revigorare a acestei varietati, reusind astfel sa capteze interesul publicului. Primul standard al Setterului irlandez a fost publicat în 1885. Fondat în 1906, Clubul de Setter irlandez(Red Club) introduce rasa în Franta. Superbul Setter irlandez este atât de popular ca animal de companie încât adesea oamenii uita de adevaratele sale instince de vânatoare.

Caracter, aptitudini speciale si dresaj
Setterul irlandez alb cu rosu este mai calm decât Setterul rosu. Roba sa se detaseaza mai usor într-un peisaj de toamna si este adaptat pentru vânatoarea la câmpie.
Setterul irlandez rosu denumit ?diavolul rosu?este energic, vioi si independent. Are un miros foarte dezvoltat si acopera terenul rapid, dar raza de actiune este mai mica decât aceea a Pointerului englez. Aretul sau este suplu si ferm. Prefera terenurile mlastinoase si este un bun aportor. Specialitatea sa sunt sitarii si potârnichiile. Foarte afectuos, Setterul irlandez întruchipeaza un animal de companie minunat. Necesita dresaj ferm si blând.

Întretinere si utilizare
Pentru a trai la oras, are nevoie de foarte multe exercitii fizice pentru sanatatea sa fizica si emotionala. Necesita periere zilnica si atentie regulata acordata urechilor.

-câine de vânatoare.
-câine de companie.

CAPUL
Lung, clar conturat, fara a fi robust. Craniu oval. Protuberanta occipitala pronuntata. Stop marcat. Bot aproape rectangular. Buze nu prea cazute. Trufa de culoarea mahonului, maro sau neagra. Capul este usor mai lat la varietatea rosu cu alb.

OCHII
Nu prea mari, de culoare închisa(aluna sau brun).

URECHILE
Prinse jos, de dimensiune medie, subtiri, cazute în pliuri pe lânga obraji. Sunt prinse la nivelul ochilor la varietatea cu alb si rosu.

CORPUL
Bine proportionat. Gât foarte musculos, nu prea gros, fara salba. Piept îngust vazut din fata, pe cât de adânc posibil. Coaste rotunjite. Zona renala musculoasa, usor arcuita. Spate drept, bine muscularizat. Crupa lata, puternica.

MEMBRELE
Lungi, bine muscularizate, uscate, cu osatura solida. Labe mici, foarte ferme, cu par abundent între degetele strânse, arcuite si puternice.

COADA
Prinsa destul de jos, de lungime medie, groasa la baza, îngusteându-se treptat spre vârf. Purtata la nivelul liniei superioare. Formeaza franjuri foarte frumoase.

ROBA
Scurta pe cap si fata anterioara a membrelor. În rest parul este de lungime medie, plat, nici ondulat, nici buclat. Formeaza franjuri lungi si matasoase la vârfurile urechilor, lungi si fine pe fata posterioara a membrelor si pe abdomen.

CULOAREA
Setterul rosu: mahon auriu, niciodata fumuriu. Se tolereaza marcajele albe pe piept, gât, degete, frunte, puntea nazala si cap.

ÎNALTIME
Varietatea rosu cu alb:
Mascul: 62-66 cm.
Femela: 57-61 cm.
Varietatea roscata:
Mascul: 57-70 cm.
Femela: 54-67 cm.

GREUTATE
20-25 kg.

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950