Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE VANATOARE
Basset Hound
Beagle
Bloodhound
Brac German
Copoi Ardelenesc
Jagd Terrier
Pointer
Viszla Maghiara
Brac German
 

CANISA PROPRIE - 0744.348.950

TARA DE ORIGINE
Germania

NUME ORIGINAL
Deutscher Drahthaariger Vorstehhund

ALTE NUME
Drahthaar

Mezomorf. Demn. Aspect cizelat. Piele bine întinsa pe corp. Alura energica, de amplitudine mare, usoara, armonioasa.
În dorinta de a crea un pointer polivalent, crescatorii germani de câini au efectuat încrucisari la sfârsitul secolului al XIX-lea între bracul german cu par scurt, Caniche, Pudel Pointer, Griffon de aret si Airedale Terrier. Este probabil sa fi fost utilizat si Stichelhaar, un vechi câine de aret german. Bracul german cu par sârmos a mostenit un potential uimitor de la stramosii sai. El poarta acest nume datorita robei sale dure, aspre, sârmoase(drahthaarig înseamna sârmos). Un club al acestei rase a fost fondat în 1902 în Germania, iar Kennel Club a recunoscut rasa în 1955. Este o rasa foarte populara în Germania.

Caracter, aptitudini speciale si dresaj
Acest câine robust, curajos, energic, spirited, de o viteza incredibila si o rezistenta deosebita, poate fi folosit la orice fel de vânatoare, pe orice fel de teren si în toate conditiile atmosferice. Ajutat de simtul olfactiv extrem de fin si sigur, el cauta si urmareste prada în mod constant, foarte perseverent, iar aretul este precis. Este în scelasi timp un pointer cât si un vânator de iepuri, vulpi si mistreti. Este de asemenea un remarcabil câine de urma dupa sânge la vânatoarea prazii de dimensiuni mari. Foarte loial, echilibrat si blând, întruchipeaza un bun câine de companie. Având în vedere vointa sa puternica, posibia încapatânare, si gelozia pe alti câini, Bracul german necesita un dresaj ferm dar flexibil.

Întretinere si utilizare
Poate trai la oras, desi nu este situatia ideala, atât timp cât primeste zilnic câte doua plimbari lungi. De asemenea are nevoie de periere de câteva ori pe saptamâna si atentie sporita acordata igienei urechilor.

-câine de vânatoare.
-câine de companie.

CAPUL
Este larg, cu expresie faciala energica. Craniul este usor bombat, stopul moderat iar botul lung, larg si puternic. Nu prezinta abine cazute. Trufa nazala este de culoare maro închis. Are barba bogata.

OCHII
Sunt ovali, de culoare cât mai închisa posibil, acoperiti cu sprâncene stufoase.

URECHILE
Sunt prinse sus, de dimensiune medie, fara a fi rasucite.

CORPUL
Are constitutie cvadratica (este inscriptibil într-un patrat). Gâtul este arcuit, de lungime medie. Greaban înalt, bine muscularizat. Pieptul larg este bine coborât, cu coaste bine arcuite. Spatele este scurt si drept. Soldurile sunt late, crupa lunga, lata, usor înclinata iar flancurile scurte. Abdomenul urmeaza o linie usor ascendenta spre posterior.

MEMBRELE
Sunt viguroase, bine legate. Labele sunt rotunde cu degete strânse si cuzineti fermi si grosi.

COADA
Nu este prea groasa. Pentru vânatoare se cupeaza. Este purtata cât de mult posibil dreapta si orizontala.

ROBA
Este aspra, sârmoasa, densa, lipita de corp. asigura o buna protectie contra intemperiilor si ranilor. Are lungime de 2-4 cm. Este mai scurta pe piept si abdomen, pe cap si urechi. Subparul este dens.

CULOAREA
Variaza de la maro închis la maro mediu (maro amestecat cu alb sau maro deschis, si grizonat. Amestec de fire de par albe si negre, cu sau fara pete de culoare).

ÎNALTIME
Mascul: 60-67 cm.
Femela: 56-62 cm.

GREUTATE
27-32 kg

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950