Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE VANATOARE
Basset Hound
Beagle
Bloodhound
Brac German
Copoi Ardelenesc
Jagd Terrier
Pointer
Viszla Maghiara
Pointer
 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

TARA DE ORIGINE
Marea Britanie

NUME ORIGINAL
English Pointer

ALTE NUME
Pointer

Aristocratic. Pur-sânge al câinilor de aret. Mezomorf. Bine construit. Armonios, puternic, flexibil. Alura fluida. Galop alungit.
Unele pareri sustin ca Pointerul englez este originar din Portugalia, tara natala a unui pointer rapid, neobosit ce vâna cu nasul ridicat în aer. Nu este clar momentul în care acest câine a ajuns în Anglia. Cu toate acestea, în secolul al XVIII-lea, crescatorii britanici au încrucisat un pointer cu par scurt din Portugalia cu diverse alte rase, pentru a ajunge la Pointerul englez din prezent. Acestia probabil ca au folosit câini de urma pentru vulpi, Bloodhound, Greyhound, etc. În secolul al XIX-lea, noua rasa a primit în mod aparent o cantitate mare de sânge de Brac francez si italian. Clubul de crestere al Pointerului englez a fost fondat în 1891. Pointerii englezi sunt larg raspânditi în Europa, unde concureaza cu Bracii germani, cei mai populari câini de aret cu par scurt sau par sârmos.

Caracter, aptitudini speciale si dresaj
Acest atlet viguros, rapid si agil, de o rezistenta deosebita detine doua mari calitati: viteza de actiune si simtul olfactiv exceptional, extrem de fin. Exceleaza la vânatoarea în teren deschis, la câmpie. Felul sau de a vâna este energic, avid, continuu, de lunga durata. Aretul sau (?pointer? este un câine cu par scurt care indica prezenta vânatului fara sa se miste) este spectaculos, sigur, imobil. Câinele pare aproape sculptat, ramânând nemiscat, cu corpul rigid, muschii încordati, capul ridicat si coada rigida si la acelasi nivel cu linia superioara a corpului. El este cel mai talentat dintre pointeri, dar nu este un retriever la fel de bun. Exceleaza la sitari, prepelite, fazani si potârnichii si întotdeauna va aborda vânatul cu blana. Agreabil, cu un caracter bun, Pointerul englez este un câine de companie foarte afectuos, si ocazional un câine de paza. Necesita un dresaj ferm, efectuat cu rabdare si blândete.

Întretinere si utilizare
Nu se potriveste la viata citadina. Are nevoie de spatii larg deschise si multe antrenamente. Este sensibil la frig si umiditate. Necesita periere saptamânala si atentie regulata acordata urechilor.

-câine de vânatoare.
-câine de companie.

CAPUL
Fin. Craniu de lungime medie, plat. Stop marcat. Protuberanta occipitala pronuntata. Bot angular, usor concav. Maxilare puternice. Buze subtiri. Trufa lata.

OCHII
Rotunzi, de culoarea alunei sau brun, în functie de nuanta robei.

URECHILE
Prinse destul de sus, de lungime medie, subtiri, cazute pe lânga cap, usor ascutite la vârfuri.

CORPUL
Constitutie rectangulara. Gât lung, musculos, usor arcuit, fara fanon. Omoplati foarte apropiati. Piept larg, bine coborât. Coaste bine arcuite. Zona renala solida, scurta, musculoasa, usor arcuita. Spate drept si crupa lunga.

MEMBRELE
Musculoase cu osatura bine dezvoltata. Labe ovale cu degete foarte bine strânse.

COADA
De lungime medie, groasa la baza îngustându-se treptat spre vârf. Purtata la acelasi nivel cu linia superioara, fara a se curba în sus. În actiune se misca de pe o parte pe alta.

ROBA
Fina, scurta, dura, neteda, dreapta si foarte lucioasa.

CULOAREA
Culorile întâlnite sunt galben-lamâie cu alb, oranj cu alb, culoarea ficatului(maro) cu alb si negru cu alb. De asemenea sunt permise robele unicolore si tricolore.

ÎNALTIME
Mascul: 63-69 cm.
Femela: 61-66 cm.

GREUTATE
20-30 kg.

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950