Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE VANATOARE
Basset Hound
Beagle
Bloodhound
Brac German
Copoi Ardelenesc
Jagd Terrier
Pointer
Viszla Maghiara
Jagd Terrier
 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

TARA DE ORIGINE
Germania

ORIGINE
La sfârşitul Primului Război Mondial, câţiva crescători germani, pasionaţi de vânătoare, au achiziţionat nişte pui de Fox Terrier cu păr sârmos. Pe aceste prime exemplare se bazează munca de selecţie ce a condus la apariţia Jagdterrierului. Se crede că rasa ar fi rezultatul împerecherilor dintre Fox Terrier, Welsh Terrier şi Old English Terrier, dar este posibil ca la încrucişări să fi participat atât Teckelul cât şi Pinscherul. Hărţuitor universal, putând fi cu uşurinţă dresat pentru scotocirea şi aportarea vânatului mic, Jagdterrierul este considerat unul dintre cei mai buni terrieri la vânătoarea de vulpi, bursuci, urşi, iepuri şi chiar mistreţi. El aportează, la fel de bine, vânatul mic din apă sau de pe sol, iar la hărţuirea vânatului mare lucrează în echipă - minimum 3-4 exemplare.

CARACTERISTICI
Acest câine de talie mică, negru cenuşiu sau brun întunecat, cu pete brun-roşcate în jurul ochilor, botului, pe piept şi pe labe, este compact şi bine proporţionat. Craniul, plat şi lat între urechi, se îngustează în dreptul ochilor şi este descendent, fără stop pronunţat, spre bot. Maxilarul este puternic, cu buze bine strânse, obrajii pronunţaţi, iar bărbia conturată, adâncă. Dinţii sunt robuşti, dispuşi regulat, cu muşcătură în foarfece. Ochii, mici, ovali, cu pleoape bine strânse, întunecaţi la culoare, au o expresie hotărâtă. Gâtul este puternic, nu prea lung, uşor arcuit. Este de preferat ca pieptul să fie adânc şi îngust, pentru a înlesni accesul în vizuină. Lungimea picioarelor este proporţională cu restul corpului. Coada este dreaptă şi prinsă destul de sus. Dacă este cupată, trebuie să rămână suficient de lungă, astfel încât să poată servi drept "mâner", pentru ca vânătorul să extragă câinele din vizuină.

Inteligent, dârz, dispus întotdeauna să muncească, terrierul german de vânătoare se remarcă printr-o vitalitate extraordinară.
Tenace, credincios, sociabil, alert, activ, atletic, rezistent la îmbolnăviri, iată câteva trăsături care îl reprezintă. De asemenea, Jagdterrierul îmbină temeritatea cu siguranţa, ambele caracteristice majorităţii terrierilor. Agitat din fire, faţă de stăpân şi de membrii familiei acestuia manifestă o tandreţe specială. Cu străinii, în schimb, este suspicios şi extrem de vigilent - demonstrând neaşteptate calităţi de câine de pază - iar cu semenii, agresiv. Deşi poate fi deosebit de afectuos cu proprietarul - care, de altfel, este singura persoană de care ascultă - acest câine se numără printre puţinii terrieri cărora nu prea li se potriveşte rolul de câine de companie, căci este recunoscut pentru caracterul său dificil. Prin urmare, are nevoie de o educaţie foarte fermă. Dresajul trebuie început la 3-4 luni, vârstă la care se face şi socializarea, care continuă până la 1an şi 5 luni - 2 ani, în funcţie de individ. De, obicei masculii sunt mai independenţi şi au un caracter mai puternic. În nici un caz nu se recomandă creşterea sa în apartament, spaţiile închise provocându-i nervozitate. Trebuie să-i dedicaţi neapărat suficient timp pentru mişcare şi să-l periaţi o dată pe săptămână.

Domeniul acestui terrier este, fără îndoială, vânătoarea, mai ales sub pământ, la vizuină, el fiind, însă, selecţionat şi pentru atacul animalelor sălbatice cu dimensiuni care le depăşesc pe ale sale. De altfel, beneficiază de un temperament ieşit din comun. Este născut pentru vânătoare, dar nu ca auxiliar, ci ca protagonist.

Înălţimea
Între 33 şi 40 de cm

Greutatea
Între 7 şi 10 kg.

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950