Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
PISICI
Albastru de Rusia
American Bobtail
Birmaneza
Bobtail Japonez
British Shorthair
Burma
Chartreux
Exotic Shorthair
Javaneza
Maine coon
Norvegiana de Padure
Persana
Pixie-Bob
Ragdoll
Scottish fold
Siameza
Somali
Sphynxul Peterbald
Persana

Clasificarea rasei: pisici cu parul lung

Speranta de viata: 9-15 ani

 

 

Descriere fizica generala:

Pisica Persana cu par lung este o pisica solida, cu un cap masiv, proportional cu marimea corpului. Capul este rotund si lat. Urechile sunt mici si rotunjite, departate si situate destul de jos pe cutia craniana. Fata este scurta si lata, cu un nas carn. Pielea de pe nas trebuie sa fie complet formata, iar marginea de sus a nasuluinu trebuie sa depasesca marginea de jos a ochilor. Barbia este puternica, iar botul este plin. Ochii sunt mari si rotunzi, de culoare briliantului. Sunt indrazneti si departati. Corpul este copact si de marime medie. Pieptul este lat, cu umeri masivi. Picioarele sunt scurte, groase si puternice, cu labe mari si rotunde. Coada este scurta si stufoasa.

Hranire: nefiind o pisica foarte activa, necesita circa 70 kcal/kg/zi. Persanele sunt predispuse la obezitate.

Sanatate:

Reproducerea puternic selectiva, cu tendinta obtinerii unui profil prescurtat, are urmari negative, printre care se numara deformarea osaturii, ceea ce influenteaza in mod neplacut dispozitia si starea de sanatate a animalului.
Anomaliile dintilor, deformarea muscaturii pot conduce la incapacitatea pisicii de a-si manca prada. Maxilarele unor exemplare puternic selective nu se inchid normal si varful limbii le atarna din gura. O alta anomalie neplacuta, frecventa la pisicile Persane, este lacrimarea ochilor. Canalele lacrimale sunt scurte si foarte curbate, incat lacrimile nu curg pe cale naturala. Daca ochii pisicii nu sunt tratati cu grija, pot aparea in jurul lor ulceratii inestetice. In cazuri grave, botul pisicii se deformeaza in asa masura, incat pot aparea deficiente respiratorii. Aproximativ 38 - 40% dintre pisicile Persane sufera de PKD (rinichi polichistic), o boala de natura genetica. Lungimea excesiva a blanii determina la Persane o sensibilitate deosebita a pielii, precum si hipersecretii seboreice sau eczeme.

Energie: scazuta

Compatibilitate cu alte pisici: maxim

Compatibilitate cu copiii: maxim

Caracter si temperament:

Persana, cu sarmul si frumusetea ei de neintrecut, este considerata "aristocrata" pisicilor. Calma si calculata, Persana este perfect satisfacuta de viata de apartament. Sociabila, pasnica, niciodata agresiva, dulce si afectuoasa, ea manifesta un atasament deosebit fata de stapan. Se intelege perfect cu copiii si cu cainii. Fata de straini se arata distanta. Miauna discret si destul de rar. Atinge maturitatea in jurul varstei de 16 - 18 luni, iar perioada de pubertate dureaza 4 - 6 luni. Nu este zvapaiata din fire, sufocanta, ci mai degraba precauta in relatiile cu oamenii. Pentru cresterea ei este nevoie de timp, de rabdare si de capacitatea de pastrare a calmului. Animalul bine educat, in special motanul, este fermecator si devine o companie placuta. Nu este framantat de curiozitatea caracteristica altor rase, nu doreste sa destrame si nici sa cerceteze totul.

Intretinere:

Aceste pisici necesita o ingrijire speciala, inca din faza de pui, intretinerea blanii fiind o activitate complicata. Altfel, blana Persane va deveni incalcita si ii va provoca animalului o stare de discomfort. Perierea trebuie sa dureze cel putin 15 minute si se face in sens invers cresterii firelor de par, avand ca scop indepartarea firelor moarte, a prafului si a nodurilor. Coada, labutele si abdomenul sunt zone foarte sensibile, asa ca trebuie sa le tratati cu delicatete. Baia nu reprezinta o probleme pentru pisicile Persane si este bine sa le faceti una o data pe saptamana. Tepmeratura apei trebuie sa fie potrivita. Folositi un sampon special, evitand zona ochilor. Dupa spalare, stergeti blana foarte bine si uscati-o la temperatura camerei. Persanele naparlesc foarte tare.

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950