Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
PISICI
Albastru de Rusia
American Bobtail
Birmaneza
Bobtail Japonez
British Shorthair
Burma
Chartreux
Exotic Shorthair
Javaneza
Maine coon
Norvegiana de Padure
Persana
Pixie-Bob
Ragdoll
Scottish fold
Siameza
Somali
Sphynxul Peterbald
Chartreux

Rasa Chartreux este originara din Turcia si Iran. Datorita conditiilor nefavoarabile din acele tinuturi aceasta rasa se evidentiaza prin blana lanoasa. Rasa ajunge in Franta cu ajutorul navelor care faceau comert in acele timpuri cu Orientul Mijlociu. In secolul XVI se intalneau pisici de culoare albastra pe teritoriul francez.

Numele acestei pisici de Chartreux apare in anul 1723 in Dictionarul Universal de Comert, de Istorie a Naturii si de Arte si Meserii al lui Savarry des Bruslons. Chartreux in limbaj obisnuit desemna o pisica cu par albastrui. In anul 1756  "pisica de Chartrux " apare in opera naturalistului Buffon ca iconografie.

Astazi rasa Chartreux este foarte apreciata de catre europeni cat si de americani, ea reprezentand imaginea perfecta a pisicii domestice din Franta. Scriitorii din acele timpuri si-au adus contributia la notorietatea rasei. Numele rasei s-a inspirat de la lana de culoare gri care s-a importat din Spania si care se numea "pile des chartreux".

Standardul Rasei Chartreux:

In cadrul acestei rase este prezent dimorfismul sexual mai precis masculii sunt de talie medie spre mare cu un corp musculos spre deosebire de femele care au trasaturi mai fine si sunt de talie mai mica, cu pieptul mai putin lat dar robuste.

Capul acestor pisici este in armonie cu, corpul cu urechi mijlocii si destul de apropiate cu un profil drept, fara stop cu un bot bine dezvoltat. Forma ochilor nu este prea rotunda si calitatea blanii este una aparte.

Caracterul si cresterea rasei Chartreux:

Pisicile din aceasta rasa sunt calme si sociabile, apreciind mangaierile dar nesupotand constrangerile fizice. Pisica din rasa Chartreux se remarca cu un excelent instinct de vanator. Pui se pot naste cu unele urme tigrate, care dispar odata cu varsta de un an.Culoarea portocalie a ochilor se defineste odata cu varsta de 3-4 luni, inlocuind albastrul-gri, care este caracteristic pisoilor. Viata in aer liber, in special iarna accentueaza aspectul lanos al blanii.

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950