Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE COMPANIE
Chow-Chow
Cocker Spaniel American
Cocker Spaniel Englezesc
Dalmatian
Golden Retriever
Husky Siberian
Labrador Retriever
Malamut de Alaska
Ogar Afgan
Samoyede
Setter Englez
Setter Gordon
Setter Irlandez
Chow-Chow
 

CANISA PROPRIE - 0744.348.950

ŢARA DE ORIGINE
China

NUME ORIGINAL
Chou

 

Compact, puternic, asemănător unui leu. Ţinută mândră şi demnă. Alură: pas scurt.
Chow chow (Chou în ţara sa nativă înseamnă câine de vânătoare)este un câine popular în China de mai bine de două mii de ani. Hunii, mongolii şi tătarii obişnuiau să folosească rasa în lupte, la vânătoare, tracţiune şi în pază. Acest câine blănos a ţinut uneori loc de hrană(chow înseamnă mâncare) iar blana sa a fost întrebuinţată ca îmbrăcăminte. Rasa a fost introdusă în Europa în 1865 când Reginei Victoria i-a fost dăruit un exemplar magnific. Împerecherile selective au început în Anglia în 1887 în speranţa de a crea o varietate mai sociabilă. Rasa a fost recunoscută de Kennel Club în1894. În prezent Chow chow este considerat un animal de companie de lux.

Caracter, aptitudini speciale şi dresaj
Acest câine viguros, curajos, independent, calm posedă o personalitate puternică, detaşată. Chow chow rareori latră şi nu este activ în mod particular. Formează o relaţie strânsă cu stăpânul său, dar este mai degrabă distant şi nu prea demonstrativ. Extrem de suspicios cu necunoscuţii, el este un excelent câine de pază. De asemenea este agresiv cu alţi câini. Dresajul ferm, dar efectuat cu răbdare şi blândeţe, trebuie început de la o vârstă foarte tânără.

Întreţinere şi utilizare
Chow chow se poate adapta unei vieţi în oraş cu condiţia să poată efectua zilnic plimbări lungi. Perierea şi pieptănarea zilnică sunt necesare acestui câine foarte curat. În timpul perioadelor de năpârlire este necesară o periere intensă. Acest câine nu suportă să fie legat şi nu tolerează bine căldura.

-câine de vânătoare.
-câine de tracţiune.
-câine de cireadă.
-câine de companie.

CAPUL
Este mare. Craniul este plat şi lat. Stopul nu este pronunţat. Botul este lat. Trufa nazală voluminoasă trebuie să se asorteze la culoarea robei. Limba, bolta palatină şi buzele au culoare negru-albăstrui. Black gums.

OCHII
Migdalaţi, destul de mici, de culoare închisă. Varietăţile de culoare albastru sau căprioară pot avea ochi de nuanţa robei.

URECHILE
Sunt mici, cărnoase, depărtate. Sunt erecte şi înclinate în faţă, conferind feţei expresia caracteristică.

CORPUL
Are proporţii echilibrate. Gâtul este puternic şi full. Pieptul este lat, zona renală puternică şi spatele orizontal şi puternic.

MEMBRELE
Sunt musculoase cu osatură bine dezvoltată. Încheietura grasetului prezintă angulaţie redusă, ceea ce induce alura săltată caracteristică. Labele sunt mici şi rotunde.

COADA
Prinsă sus, şi purtată pe spate.

ROBA
Varietatea rough-coated(robă aspră): păr foarte abundent, dens, drept, aspru şi standing out; este în mod particular dens la coamă şi pe spatele coapselor(culottes). Subpărul este moale şi lânos.

Varietatea cu păr neted(smooth-coated): păr abundent, dens, drept şi neted.

CULOAREA
Negru uniform, roşcat, albastru, culoarea căprioarei, crem sau alb, adesea nuanţat dar niciodată pătat sau multicolor. Faţa interioară a cozii şi regiunea lombară sunt adesea colorate într-o nuanţă mai deschisă.

ÎNĂLŢIME
masculul: 48-56 cm
femela: 46-51 cm

GREUTATE
masculul: 20-25 kg
femela: 18-20 kg

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950