Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE PAZA SI APARARE/MOLOSI
Akita Inu
Bearded Collie
Bobtail
Boxer German
Bulldog Englez
Bullmastiff
Cainele de Pirinei
Cane Corso
Ciobanesc Belgian Groenendael
Ciobanesc Belgian Lackenois
Ciobanesc Belgian Malinois
Ciobanesc Belgian Tervueren
Ciobanesc Caucazian
Ciobanesc de Asia Centrala
Ciobanesc de Berna
Ciobanesc German
Ciobanesc Romanesc Carpatin
Ciobanesc Romanesc Mioritic
Ciobanesc Scotian (Collie)
Dobermann
Dog Argentinian
Dog de Bordeaux
Dog German
Fila Brasileiro
Komondor
Kuvasz
Landseer
Leonberger
Marele Caine Japonez
Mastiff Englez
Mastino Napoletano
Pero de Presa Canare
Puli
Rottweiler
Saint-Bernard
Schnauzer
Shar Pei
Terra Nova
Tosa-inu
Dog de Bordeaux
 

CANISA PROPRIE - 0744.348.950

ŢARA DE ORIGINE
Franta

NUME ORIGINAL
Dog de Bordeaux

 

Este unul din cei mai vechi caini francezi, stramosii lui directi fiind cainii de lupta ?Pugnaces?, care sunt reprezentati pe monumente antice.
Unul din acesti Moloss, care poate fi vazut pe o statuie din Bologna (cca 1300 ani i.e.n.), seamana foarte mult cu Dogul de Bordeaux.
Cainele Moloss a venit in Franta odata cu armatele romane si s-a raspandit in tinutul Alan, unde a fost folosit de macelari, precum si la ocrotirea cirezilor contra ursilor si lupilor. In America si in sudul Frantei, acesti dogi au fost intrebuintati pentru lupte in arene, cu taurii si leii, castigandu-si o faima de gladiatori temuti. A fost gloria dar si nenorocirea lor, caci au capatat si o reputatie detestabila. Se spune despre un om irascibil ca este rau ca un Dog de Bordeaux. In realitate, nu exista caine mai egal, mai afectuos, mai echilibrat si mai calm decat Dogul de Bordeaux. Este raspandit in Belgia, Germania, Italia, Elvetia, Canada, S.U.A. si in alte tari.

Temperament
Un caine minunat, afectuos, cu un caracter echilibrat şi o inima de aur; unul din cei mai curajosi caini, nu se sperie de nici un pericol.Este un companion iubitor.
Lipicios şi afectuos, forţa şi curajul lui sunt egalate doar de devotamentul şi grija pe care le manifesta faţa de familie.
Este greu de educat, oboseşte repede, deci educaţia trebuie facuta progresiv, în reprize de scurta durata.
Duritatea trebuie exclusa din dresaj, caci acest caine este foarte sensibil la starea de spirit a stapanului. Se poarta protector cu copiii şi este foarte calm.
Ii face placere sa fie mangaiat şi de catre prietenii familiei, dar feriţi-va sa aveţi încredere în el daca îi sunteţi strain, pentru ca acest caine înduioşator va poate rupe în bucaţi atunci cand protejeze familia şi teritoriul ei.
Rostul lui este sa descurajeze. Si într-adevar, (corect socializat şi educat!) nu depaşeşte aceasta graniţa decat extrem de rar şi doar în situaţii limita.
Are un prag de reacţie înalt, este un caine greu de ?starnit?, nu reacţioneaza din orice. Dar cand s-a enervat, nimic nu-l mai poate opri.

-câine de pază.
-câine poliţist.
-câine de companie.

Caracter, aptitudini speciale şi dresaj
Dogul de Bordeaux este un caine colos, puternic, compact, musculos, cu corpul proportionat, cu picioare nu prea inalte, cu aspect armonios, suplu si iute in
miscari, un redutabil atlet. Capul este masiv, cu falduri puternice intre ochi, ceea ce ii confera un aspect de temut. Parul este fin, scurt si matasos.
Este impunator si mandru, inteligent, curajos, fara a fi agresiv, vigilent, devotat stapanului, iubeste copiii, insa este rautacios cu alte animale si, mai ales, cu alti caini.
Dresajul timpuriu, ferm este vital. Acest câine nu trebuie antrenat să atace, deoarece poate deveni mult prea agresiv şi periculos.

Întreţinere şi utilizare
Este folosit ca un foarte bun paznic, pentru ocrotire si ca insotitor. S-a facut din el, candva, un gladiator. Se poate face din el un caine de salon.
Este dotat pentru ambele, dar nu trebuie sa fie nici caine de lupta, nici de salon ci sa ramana superbul atlet musculos si prompt.
In pofida mastii sale teribile, are nevoie de o mare afectiune: cu pretul catorva mangaieri si cuvinte calde, el va fi tovarasul cel mai afectuos, mai atent, insotitorul cel mai bun pe care ti-l poti dori.

CAP
Este scurt, masiv şi impozant. Craniul lat, plat este acoperit cu piele bogată care formează riduri şi falduri. Stopul este bine definit, botul lat şi adânc iar maxilarele puternice. Trufa este voluminoasă. Buzele groase, cărnoase atârnă.

OCHI
Destul de depărtaţi, rotunzi, de culoare mai închisă decât nuanţa robei.

URECHI
Mici, triunghiulare, plate, ţinute de-a lungul obrajilor.

CORP
Masiv, mai mult lung decât înalt. Gâtul are formă de trunchi de con şi prezintă salbă dublă. Umerii sunt laţi dar nu pronunţaţi. Cutia toracică este lată, cu coaste bine arcuite. Spatele este lat şi crupa lată, puternică, înclinată.

MEMBRE
Membrele au osatură bine dezvoltată. Labele sunt rotunde, mari cu degete arcuite, compacte.

COADA
Lată şi groasă la rădăcină se subţiază uşor spre vârf. Dacă este lăsată naturală, atârnă în jos şi atinge jareţii.

ROBA
Este scurtă, aspră, densă şi netedă.

CULOARE
Unicolor, culoarea mahonului; galben roscat; pete mici albe pe piept si labe.

ÎNĂLŢIME
Mascul 60 - 68 cm;
Femela 58 - 68 cm

GREUTATE
Mascul 50 - 70 kg
Femela 45 - 60 kg

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950